CLEARFIELD

CLEARFIELD

A napraforgó gyomirtóval szembeni ellenállóképességét véletlenül fedezték fel. 1996-ban történt, hogy egy kansasi szójaültetvényen a napraforgótövekre nem volt hatással az az imidazolinonok családjába tartozó gyomirtó, amellyel az ültetvényt kezelték. Ezek a napraforgók spontán módon természetes gyomirtó-toleranciát alakítottak ki. Ez a felfedezés adta az ötletet a válogatóknak, hogy ezeket a természetes toleranciával rendelkező napraforgókat keresztezzék a saját nemzetségeikkel, mégpedig abból a célból, hogy ezt a jellemzőt megjelenítsék a genetikai állományukban.
Így született meg a Clearfield® technológia.

SZÉLESSPEKTRUMÚ GYOMIRTÁS KORAI POSZTEMERGENS IDŐSZAKBAN

A Clearfield® technológia a napraforgó gyomirtását célzó innováció. A napraforgó gyomirtási programjait általában vetés után/preemergensen végzik, a gyökerekre ható gyomirtókkal. A Clearfield® technológiának köszönhetően a mezőgazdászoknak lehetőségük nyílik a posztemergens gyomirtásra egyetlen menetben, olyan szélesspektrumú gyomirtóval, mely kordában tartja a pázsitfűfélék és a kétszikűek többségét.


CLEARFIELD® MEGOLDÁS: HOGYAN MŰKÖDIK?

A Clearfield technológia egy olyan napraforgófajta társításának köszönhetően működik, mely természetes módon tolerálja a Clearfield® gyomirtót és a Pulsar 40® gyomirtót (Imazamox 40 g/l). Ez a technológia hatékony gyomirtási megoldás olyan nehezen irtható flórával fertőzött területen, mint a bojtorján szerbtövis, a maszlag, a parlagfű, a vad napraforgó, a fekete ebszőlő és a szélfű. Egyúttal Orobanche cumana ellen is hatékony megoldás. A Clearfield technológia védelmet nyújt a korai fertőzésekkel szemben, és megóvja napraforgói hozampotenciálját.

A PULSAR 40® gyomirtó használatát illető tanácsokat a nemesítő BASF© vállalatnál talál.
Az egyedi Clearfield® szimbólum és a Clearfield® a BASF bejegyzett védjegyei ©2018 BASF SE. Minden jog fenntartva. PULSAR 40®: a BASF bejegyzett védjegye.