FEHÉRJE +

FEHÉRJE +

„Protein +” kukoricahibridek a RAGT-től

A fuzáriummal szembeni tolerancia mellett a kukoricamag fehérjetartalmának növelése is az RAGT nemesítők célkitűzései között van. A kiterjesztett vizsgálati területek tapasztalatai alapján az RAGT az első kukoricanemesítő, aki a fehérjetartalom alapján is kategórizálja a kukoricahibrideit. A "Protein +" minőségi jelőléssel ellátott megkülönböztetés segíti a vásárlókinkat abban, hogy a hozzádott érték számukra könnyen és gyorsan láthatóvá váljon.

A minősítés eléréséhez legalább két egymást követő, vizsgálati évben kell az adott kukoricahibridnek az átlagot meghaladó fehérjetartalommal rendelkeznie.

 

A kukoricahibrid befolyása a fehérjetartalomra:

A kukoricahibridek hatása a gabona fehérjetartalmára gyakran vitatott kérdés, főleg a sertés takarmányozásakor. A takarmány-összetevők esetében, különösen fontos a fehérjetartalom ismerete. A jelenlegi eredmények alátámasztják, hogy bizonyos hibridek esetében akár 20 %-os eltérés is mérhető a fehérjetartalom tekintetében.

 A gyakorlati tapasztalatok szerint a „Protein +” kukoricahibridekből édes ízű szilázs készíthető, amely nemcsak a stresszes takarmányváltás időszakát könnyíti meg, de a nagyobb mértékű takarmányfelvételt is elősegíti.

 

A RAGT Vetőmag Kft. a következő stressless DRY hibrideket ajánlja a kukoricatermesztők figyelmébe:

  • RGT CONEXXION DUO, FAO 320-330

  • RGT DRAGSTER, FAO 380

  • RGT NOEMIXX, FAO 410

  • RGT MEXINI, FAO 480