Az RAGT-ről általában

Az RAGT-ről általában

RAGT, Rouergue Auvergne Gévaudan Tarnais

Ezek azok a valóságban is létező névadó megyék, ahonnan az RAGT származik. A vállalat erős emberi értékeken alapuló gyökerekkel rendelkezik, elfogadva az ambiciózus, innovatív és versenyképes európai mezőgazdaság kihívásait.

Aveyrontól Európáig

A vállalatot Aveyron-i gazdák alapították, a mai napig ők a fő részvényesek, így érthető, hogy az RAGT elsősorban Európában tevékenykedik.

Az RAGT nyílt hozzáállása tette lehetővé azt, hogy ma minden fontos mezőgazdasági területen jelen van Európában.

Az RAGT a mezőgazdaság szívében

Az RAGT három, egymással összefüggő üzletággal rendelkezik:

Vetőmag üzletág:

Az RAGT az egész világon folytat vetőmagokkal kapcsolatos kutatásokat, vetőmag-előállítást és értékesítést. Az RAGT az európai szántóföldi növénytermesztésben és állattenyésztésben szerepet játszó minden fontos fajjal foglalkozik.

Mezőgazdasági ellátó üzletág:

Az RAGT Plateau Central több mint 10.000 gazdaságot lát el kiegészítő termékekkel és tanácsokkal Aveyron-ban és környékén.

RAGT: Innovatív kutatás

32 faj több mint 256 fajtája kerül bejegyzésre minden évben: kukorica, napraforgó, cirok, takarmányfüvek és hüvelyesek, durumbúza, búza, tritikálé, árpa, szójabab és repcemag.

Az RAGT forgalmának több mint 17,2%-át fordítja a fajták fejlesztésére. Ennek érdekében Európa területén széleskörű erőforrás-állomány áll rendelkezésre:

400 nemesítő és szakember

22 kutatóállomás szerte Európában

4 többfunkciós laboratórium: technológia, növénykórtan (fitopatológia), biometria

Génállományt érintő partneri kapcsolatok

Kereskedelmi kapcsolatok szerte Európában

Az RAGT Semences 20 leányvállalatának közel 300 értékesítője dolgozik nap mint nap együtt a mezőgazdasági termelőkkel és kereskedőkkel.

RAGT: Szakértelem a termékek terén

Az RAGT rendelkezik egy SEV® nevű adatbázissal (Système d’Evaluation Variétale), amely tartalmazza a vállalat összes fajtájának kísérleti és megfigyelési eredményeit.

Ezek az adatok egyrészt az RAGT kis- és nagytáblás kísérleteinek kutatási eredményeiből származnak, másrészt pedig specialistáktól, kereskedőktől és ipari cégektől. Minden évben százezres nagyságrendű a bevitt agronómiai és technológiai adatok száma, ez lehetővé teszi a fajták továbbfejlesztését, finomítását. A SEV®-et egyrészt a nemesítők használják a vonalak osztályozására és kiválasztására, másrészt az RAGT fajtaismeretért felelős menedzserei az egyes fajták területi elosztására, az azokkal kapcsolatos tájékoztatások, valamint a piaci pozicionálás kidolgozására. A SEV® egy reaktív eszköz, amelyet megosztunk partnereinkkel, így segítve elő fajtáink genetikai fejlődését.