CLEARFIELD PLUS®

CLEARFIELD PLUS®

Clearfield® Plus hibridek a jelenleg elérhető legmodernebb nemesítési irányt képviselik, a Pulsar® Plus pedig igazi előrelépést jelent a gyomirtásbana Pulsar® 40 SL-hez képest. Clearfield® Plus vagy CLP hibridek gyomirtására preemergensen 1 l/ha Spectrum®-ot, majd posztemergensen a magról kelő kétszikűek 2-4 leveles állapotában, egyszikűek esetében gyökérváltásig 2 l/ha Pulsar® Plus kijuttatását javasoljuk.

 

A Pulsar® 40 SL és Pulsar® Plus közötti egyik fő különbség a Pulsar® Plus parlagfű elleni nagyobb hatékonysága, plusz rugalmasságot biztosítva a kijuttatás időzítésében. A kezelés optimális időzítése a Pulsar® Plus esetében is a gyomok 2–4 leveles állapota.

A gyomnövények kedvező időjárási körülmények között akár 3-4 nap alatt képesek egy újabb levélemeletet fejleszteni, tehát akár 3 nap is elegendő lehet ahhoz, hogy kicsússzunk az optimális időzítésből. Ha tőlünk független okok miatt megcsúszunk a kezelés időzítésével, a Pulsar® Plus – szemben a Pulsar® 40 SL-lel – ezekben a helyzetekben is biztosabb megoldást ad. A 6–8 leveles parlagfüvek csúcshajtása elhal, oldalhajtásokat kisebb arányban képes fejleszteni.

 

Technológiai ajánlatunk a napraforgóban a Clearfield® Plus gyomirtási rendszer alkalmazásával