A TEHETSÉGES, FIATAL AGRÁRSZAKEMBEREK GONDOZÁSA KÖZÖS ÜGY!
12/2023

A TEHETSÉGES, FIATAL AGRÁRSZAKEMBEREK GONDOZÁSA KÖZÖS ÜGY!

Az RAGT Vetőmag Kft. elkötelezett a fiatal agrárszakemberek támogatása iránt és célul tűzte ki, hogy segítse a tehetséges diákokat az agrárium területén. A vállalat által 3 éve alapított ösztöndíj, egy teljes tanéven keresztül nyújthat anyagi támogatást a Széchenyi István Egyetem Agrármérnöki Karának és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kiváló hallgatói számára.

Az RAGT Vetőmag Kft. 2006 óta meghatározó és kiemelkedő fontosságú szereplője a magyar mezőgazdaság és agrárium területének és jelentős tevékenységet végez a tehetséggondozás területén. A program az RAGT Vetőmag Kft. elkötelezettségét tükrözi a mezőgazdaság fejlesztése és a következő generáció agrárszakembereinek támogatása iránt. Az ösztöndíj célja, hogy elismerjék és támogassák azokat a hallgatókat, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, valamint ambiciózusak és elhivatottak az agrárium területén való karrierjük építésében.

A 2023/24-es tanév őszi félévére szóló ösztöndíjat kiemelkedő tanulmányi eredményük miatt Németh Gergő, a győri Széchenyi István Egyetem, Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar, Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök szakos hallgatója, valamint Csácsi Ádám, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója nyerte el.

                          A fotón balról jobbra: Molnár Zoltán tanszékvezető, Németh Gergő, Sík Imre, RAGT Vetőmag Kft. country manager

 

"Az RAGT-nál nagy hangsúlyt fektetünk a fejlesztésre és kiemelkedő fontosságúnak tartjuk a jövő agrárszakembereinek támogatását, ezért örömmel adjuk át ezeket az ösztöndíjakat, azoknak a fiataloknak, akik a mezőgazdaság területén szeretnének kitűnni. Fontos számunkra, hogy szakmailag jól felkészült diákok kerüljenek ki a felsőoktatási intézményekből az agrárium területére, és bízunk benne, hogy ezzel az ösztöndíjjal mi is hozzájárulunk a diákok szakmai fejlődéséhez és sikerességükhöz a mezőgazdasági iparágban" - mondta Sík Imre, az RAGT Vetőmag Kft country managere.

A vállalat és az egyetemek között létrejött együttműködés egyaránt elősegíti a hazai mezőgazdaság színvonalas fejlesztését és lehetőséget biztosít a fiatal agrárszakemberek sikeres karrierjéhez.

A francia székhelyű vállalat több mint 100 éve vezető szerepet játszik a vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint folyamatos kutatásokat és innovatív fejlesztéseket végez a fenntartható mezőgazdaság érdekében. A vállalat forgalmának 18 százalékát költi fejlesztésre, nemesítésre, nemzetközi szinten 18 kutatási terület, 32 nemesített faj, 52 kutatási program, 20 kereskedelmi leányvállalat segíti a termelők munkáját.

A fejlődést támogatva országosan éves szinten, évjárattól függően 250 kísérletet állítanak be, amiből számtalan információhoz jutnak, mind a termelők, mind a nemesítő ház. A magyar gazdák megbízható partnereként szolgáltatásukban és termékkínálatunkban is egyaránt magas minsőgét képviselnek. Portfóliójuk legfontosabb mezőgazdasági terményei a kukorica, napraforgó, cirok, a szója, kalászos és zöldítő repce keverékek. Innovatív fejlesztéseikkel és nemesítési technológiájukkal, olyan vetőmagokat biztosítanak a termelőknek, amelyek nemcsak a jelen kor, de a jövő kihívásainak is megfelelnek.